fbpx

Curs referent Resurse Umane

Curs Referent Resurse Umane autorizat (Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor)

Curs Referent Resurse Umane

4.7/5 - (19 votes)

Durată și preț curs Referent Resurse Umane

Cursul de Referent Resurse Umane se desfășoară în mediul online, în  perioada 22 Martie – 10 Aprilie  și costă 580 RON. 

Ce oferă Alma Vision?

Suportul de curs și materiale complementare, Certificat de absolvire pentru ocupația „Referent resurse umane” eliberat prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației și Cercetării.

Descriere curs Referent Resurse Umane

Cursul online de Referent resurse umane se adresează celor care activează în domeniul resurselor umane (HR) precum și pentru începătorii din domeniu care doresc să dobândească cunoștințe și abilități esențiale pentru o gestionare eficientă a administrării resurselor umane în cadrul oricărui tip de organizație.

Pentru cei care au avut o experiență anterioară în domeniul resurselor umane într-o organizație, competențele și atribuțiile unui Referent resurse umane nu mai reprezintă o noutate. Însă pentru cei care sunt la începutul carierei în această profesie, cunoașterea sarcinilor și deprinderea competențelor unui Referent resurse umane este esențială pentru a performa cu succes în acest domeniu aflat într-o continuă evoluție. In cadrul acestui curs veți dobândi o înțelegere cuprinzătoare, de la învățarea practică a modului în care funcționează Revisal – de la parcurgerea și întocmirea documentelor de personal – până la discuții libere despre prevederile Codului muncii sub îndrumarea unui expert cu peste 20 de ani de experiență.

Beneficii curs

 • Dezvoltarea abiltăților de recrutare: cum să găsești cu succes personalul potrivit prin strategia de recrutare și selecție a personalului;
 • Parcurgerea pașilor necesari pentru realiza o angajare, de la documentele de angajare la organizarea dosarului de personal;
 • Abilitatea de a realiza o gestiune eficientă a datelor privind administrarea de personal în aplicația REVISAL; 
 • Aprofundarea cunoștințelor despre Codul Muncii și cum să-l aplici în mod eficient în gestionarea resurselor umane;
 • Capacitatea de a gestiona documentele de personal în mod eficient;
 • Vei descoperi cum poți deveni un Referent Resurse Umane de succes, cu toate informațiile și abilitățile necesare la îndemână;
 • Vei parcurge informații pentru a respecta noile reglementări GDPR în Resurse Umane cu ajutorul cursului nostru specializat!

Obiective curs 

Cursul acoperă o gamă largă de obiective, permițând oricărui aspirant pentru postul de Referent resurse umane să deprindă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a gestiona eficient administrarea de personal în cadrul unei organizații.

Prin intermediul acestui curs, cursanții vor învăța despre Legislația Muncii, drepturile angajaților, documente de lucru precum și despre comunicare interpersonală și strategii de rezolvare a problemelor. De asemenea, vor obține informații importante despre cultura organizațională și gestionarea stresului, recrutare și evaluarea performanțelor.

Tematică curs Referent resurse umane

Cursul este bine structurat, informațiile fiind prezentate într-un mod clar, complet și concis, ilustrat prin exemple și scenarii practice.

Tematica cursului cuprinde următoarele capitole:

 • Managementul documentelor reprezintă o competență esențială a unui Referent resurse umane, care trebuie sa fie capabil sa gestioneze cu precizie si eficienta documentele referitoare la angajare, salarizare, concedii sau alte situații specifice;
 • Întocmirea documentelor specifice activității de Resurse Umane, precum adeverințe de salariu, decizii de încetare a contractelor de muncă sau adeverințe de vechime;
 • Gestionarea Registrului Electronic de Evidență al salariaților reprezintă sarcini importante ale unui Referent resurse umane, care trebuie să se asigure că toate documentele sunt gestionate corespunzător și în conformitate cu prevederile legale;
 • Organizarea recrutării și selecției personalului, care implică aplicarea de metode de evaluare a candidaților, selectarea celui mai potrivit și înrolarea acestuia în organizație;
 • Întocmirea dosarului de pensionare și a ștatului de plată pentru personalul încadrat;
 • Întocmirea și depunerea declaraților privind contribuțiile la bugetul de stat;
 • Necesitatea definirii clare a raporturilor ierarhice și funcționale este esențială pentru o bună gestionare a personalului unei organizații, asigurând-se astfel o comunicare și o colaborare eficientă între departamente și angajați;
 • Oferirea informațiilor privind problemele de personal;
 • Utilizarea aplicației REVISAL este o abilitate cu care orice Referent resurse umane trebuie sa fie familiarizat, pe care trebuie să o folosească eficient pentru gestionarea, înregistrarea și transmiterea operațiunilor realizate.

Program desfășurare curs online Referent Resurse Umane

 Orarul pentru următorul curs planificat este:

 • Miercuri               22.03:        18:00 – 21:00
 • Joi                       23.03:        18:00 – 21:00
 • Marți                   28.03:        18:00 – 21:00
 • Joi                       30.03:        18:00 – 21:00
 • Marți                   04.04:        18:00 – 21:00
 • Joi                       06.04:        18:00 – 21:00
 • Luni                      10.04:        18:30 – 20:00 (evaluare)

Cursul se desfășoară online pe Zoom.

Evaluarea cunoștințelor teoretice dobândite, în scopul certificării, cât și pregătirea practică, se desfășoară în mediul online pe platforma de testare și e-learning.

Calendar cursuri

Programul cursurilor organizate de Alma Vision:

Curs online Perioada
Manager resurse umane 4-27 Aprilie
Manager proiect 25 Aprilie - 5 Mai
Formator 24 Aprilie - 15 Mai
Instructor Preparator Formare 24 Aprilie - 15 Mai
Analiza Cost-Beneficiu 6-8 Iunie

Pentru înscrieri vă rugăm să folosiți formularul de înscriere aferent fiecărui curs sau ne puteți contacta telefonic la numărul 0771 122 122.

Cum ajungeţi la noi?

Adresa noastră: Calea Şerban Vodă nr.106, Sector 4, București

Mijloace de transport STB:
Staţia Mărăşeşti: 73, 74, 76, 116, 312, 313, 381
Staţia Bd.Dimitrie Cantemir: 23, 27
Metrou:
M1,M2,M3 Staţia Unirii
M2 Staţia Tineretului

 

Trainer

Mariana Ioniță

Mariana Ioniță

Trainer

Mariana Ioniță deține o experiență vastă de peste 20 de ani în management și resurse umane. Ca trainer intern în domeniul asigurărilor auto Carte Verde, Mariana a acumulat experiență la nivel național și internațional, iar sesiunile ei de curs sunt presărate cu exemple din activitatea de zi cu zi, pentru a-ți arăta cum să aplici politicile și procedurile de HR în viața reală. Fie că îi învață pe participanți cum să își maximizeze strategiile în resurse umane, fie că le oferă îndrumări despre cum să gestioneze cel mai bine elementul uman într-un context de afaceri, Mariana se asigură că toată lumea pleacă cu o înțelegere mai bună a acestui domeniu pentru a reuși mai departe.

De ce ai nevoie pentru înscrierea la curs online Referent Resurse Umane:

➛Act de identitate

➛Certificat de naștere

➛Certificat căsătorie / divorț / schimbare nume (dacă este cazul)

➛Diplomă de studii medii

➛Pentru a participa la sesiunile online aveți nevoie de un calculator cu cameră video și microfon și o conexiune stabilă la internet.

Înscrie-te la curs!

Formular de înscriere curs online Referent resurse umane (curs autorizat)

Acord

Ce spun cursantii nostri

Am participat la un curs foarte bine structurat alaturi un trainer caruia doresc sa ii transmit multumirile mele profunde pentru rabdarea, profesionalismul si intelegerea de care a dat dovada pe parcursul celor 4 zile de curs.
A fost o mare placere sa va cunosc si astept cu nerabdare viitoarele colaborari!

Iulia V., Bucuresti
Curs Manager de Proiect

Aceasta este cea mai buna investitie pe care compania mea a facut-o vreodata in ceea ce priveste dezvoltarea carierei! Experienta generala este minunata. Recomand pentru oricine se regaseste in postura de manager!

Marius P., Bucuresti

Curs Manager de Proiect

Dintre toate sesiunile de instruire la care am participat vreodata, cursul de manager de proiect a fost de departe cel mai provocator, recompensator, bine executat si distractiv!

Georgiana B., Bucuresti

Curs Manager de Proiect

Cursul de manager de proiect organizat de Alma Vision a oferit echipei noastre o oportunitate mult mai buna de a transforma strategia intr-o executie reala.

Anca S., Bucuresti

Curs Manager de Proiect

Echipa Alma este Profi! The best! Multumesc Alma Vision si implicit Dnei lector pentru dedicare si pentru tot suportul!

Manu V., Bucuresti

Curs Manager de Proiect

Un curs interactiv, informatii bine structurate care mi-au deschis noi perspective. M-am distrat si am invatat multe lucruri noi. Va multumesc din nou pentru aceasta experienta!

Paul C., Bucuresti

Curs Manager de Proiect