fbpx

Curs Consilier Vocațional

Curs Consilier Vocațional autorizat (Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor)

4.8/5 - (120 votes)

Mod de desfășurare, calendar și preț curs

Cursul de Consilier Vocațional se desfășoară live online pe Zoom

Perioada cursului: 23 Mai – 11 Iunie

Prețul cursului este 690 lei (plata se poate realiza online cu cardul sau prin transfer bancar). Cadrele didactice pot utiliza cardurile Pluxee (Sodexo)

Acest curs include:

Resurse descărcabile

Exerciții practice

Acces în platforma de e-learning

Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației pentru ocupația de Consilier Vocațional – cod COR 242315

Descriere curs Consilier Vocațional

Cursul online de Consilier vocațional se adresează persoanelor care doresc să devină consilieri vocaționali, profesioniștilor din domeniul resurselor umane, educației (profesorii, consilierii școlari și personalul educațional care doresc să sprijine elevii în procesul de luare a deciziilor privind cariera lor) sau altor domenii conexe care doresc să-și extindă cunoștințele și abilitățile în consilierea și orientarea profesională.

Consilierul vocațional este un profesionist specializat în furnizarea de servicii de consiliere și orientare în ceea ce privește cariera și ocuparea forței de muncă. Acesta ajută indivizii să-și descopere interesele, abilitățile,valorile, pasiunile și obiectivele personale și profesionale, astfel încât aceștia să poată lua decizii informate legate de cariera lor.

Curs recomandat cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământul preuniversitar

Acest curs a fost organizat și în cadrul proiectului „Educația, o șansă continuă” derulat prin intermediul POCU, în parteneriat cu ISJ Iflov, prin care peste 400 de cadre didactice și personal auxiliar și-au îmbunătățit competențele și cunoștințele lor în domeniul consilierii vocaționale.

Beneficii curs

 • Dezvoltarea abilităților profesionale, oportunitatea de a învăța și dezvolta abilități esențiale în consiliere, comunicare, evaluare și orientare profesională
 • Instruire în tehnicile de consiliere și comunicare, ceea ce te ajută să devii mai eficient în ajutarea altor persoane să își identifice obiectivele și să facă alegeri profesionale potrivite
 • Vei învăța să asisti beneficiarii de consiliere în procesul de luare a deciziilor legate de carieră, ajutându-i să identifice interesele, abilitățile, valorile și obiectivele lor profesionale
 • Cursul oferă oportunitatea de a înțelege mai bine aspectele legate de piața muncii, legislație, abordări de comunicare și tehnici de evaluare, ceea ce poate contribui la oferirea de servicii de consiliere de înaltă calitate
 • Cu o specializare în consiliere vocatională, poți accesa o serie de oportunități de angajare în domeniul resurselor umane, al educației sau în diverse organizații care oferă servicii de orientare profesională.

Obiective curs 

Cursul de consilier vocațional este împărțit în trei module distincte, fiecare având un set specific de capitole care acoperă diferite aspecte ale pregătirii și intervenției vocaționale.

Un obiectiv important este să ofere participanților o înțelegere profundă a conceptelor, teoriilor și principiilor cheie din domeniul consilierii vocaționale. Acesta include aspecte legate de dezvoltarea carierei, procesele de luare a deciziilor legate de carieră, evaluarea aptitudinilor și intereselor și aspectele legate de piața muncii.

Dezvoltarea abilităților practice necesare pentru a oferi consiliere eficientă include abilități de comunicare, interviu, evaluare, orientare profesională și consiliere în gestionarea carierei precum și cunoștințe despre resursele și instrumentele disponibile pentru consilieri și beneficiari, cum ar fi teste de evaluare a aptitudinilor, ghiduri de carieră, resurse educaționale și instrumente de analiză a pieței muncii.

Cursul urmărește pregătirea pentru lucrul cu diferite grupuri de beneficiari, cum ar fi adolescenți, adulți, persoane cu dizabilități sau persoane în tranziție de carieră.

Tematică curs Consilier Vocațional

Cursul este bine structurat, informațiile fiind prezentate într-un mod clar, complet și concis, ilustrat prin exemple și scenarii practice.

Tematica cursului cuprinde următoarele module:

 • Evaluarea vocațională, prin care cursanții vor învăța cum să efectueze evaluări vocaționale, să colecteze și evalueze informații esențiale pentru a ghida beneficiarii în alegerea carierei potrivite.
  De asemenea, vor dezvolta abilități cheie, cum ar fi utilizarea tehnicilor eficiente de comunicare în interacțiunea cu beneficiarii și intervievarea acestora pentru a obține date relevante despre interesele, abilitățile și aspirațiile lor. În plus, vor învăța să creeze profiluri personale pentru beneficiari, reflectând rezultatele evaluării, pentru a oferi un ghid solid în procesul decizional vocațional;
 • Orientarea Profesională prin care cursanții vor dezvolta abilitățile necesare pentru identificarea nevoilor și obiectivelor beneficiarilor în ceea ce privește orientarea profesională, și vor învăța să îi pregătească pe aceștia pentru interviurile de angajare, furnizându-le îndrumări și instruire specifică, cu scopul de a spori probabilitatea reușitei lor. De asemenea, se vor explora tehnici și metode pentru a facilita intrarea beneficiarilor pe piața muncii prin promovarea lor și conectarea cu potențiali angajatori.
 • În cadrul modulului Consilierea Post-Angajare, participanții vor explora strategii esențiale pentru susținerea angajaților după ce aceștia au obținut un loc de muncă, contribuind la menținerea pozițiilor lor și la dezvoltarea carierelor pe termen lung. De asemenea, vor aborda activitățile de consiliere post-angajare pentru a sprijini angajații în atingerea obiectivelor lor profesionale și dezvoltarea continuă, construirea unor relații robuste între beneficiari și angajatori, cu scopul de a asigura un potrivire optimă pe piața muncii, contribuind astfel la succesul pe termen lung al ambelor părți.

Program desfășurare curs online Consilier Vocațional

Orarul pentru următorul curs planificat este:

 • Joi            23.05    18:00 – 21:00
 • Marti        28.05    18:00 – 21:00
 • Joi            30.05    18:00 – 21:00
 • Marti        04.06    18:00 – 21:00
 • Joi            06.06    18:00 – 21:00
 • Marti         11.06    18:00 – 21:00

Cursul se desfășoară online pe Zoom.

Evaluarea cunoștințelor teoretice dobândite, în scopul certificării, cât și pregătirea practică, se desfășoară în mediul online pe platforma de testare și e-learning.

Calendar cursuri

Programul cursurilor organizate de Alma Vision:

Curs online Perioada
Expert Accesare Fonduri 21 Mai - 4 Iunie
Referent resurse umane 21 Mai - 10 Iunie
Antreprenoriat 21 Mai - 3 Iunie
Consilier Vocațional 23 Mai - 11 Iunie
Manager proiect 29 Mai - 18 Iunie
Formator 30 Mai - 19 Iunie
Instructor Preparator Formare 30 Mai - 19 Iunie
Competențe digitale 13 Iunie - 26 Iunie
Analiza Cost-Beneficiu 19 - 21 Iunie
Manager resurse umane 20 Iunie - 11 Iulie

Pentru înscrieri vă rugăm să folosiți formularul de înscriere aferent fiecărui curs sau ne puteți contacta telefonic la numărul 0771 122 122.

Trainer

Maria Creangă

Maria Creangă

Trainer

Absolventă a Facultății de Drept și cu un Master în Sisteme de Marketing, decide să își completeze paleta educațională și începând cu anul 2011 se reorientează profesional. Formarea profesională devine pentru Maria principalul obiectiv de carieră. Astfel, după 12 ani de expertiză în domeniul formării, acumulează un numar de peste 8000 de ore în predarea diferitelor programe profesionale de tip hard skills și soft skills. Printre acestea se numără și Formator, Consilier orientare privind cariera, Consilier vocațional, Manager Resurse Umane, Compentențe Antreprenoriale, Marketing aplicat, Customer Care, Public Relations, Comunicare interumană și organizațională etc.. Maria Creangă este un trainer permanent, ancorat la cerințele pieței, la noutățile din domeniu și la cele mai noi tehnologii utilizate în practicarea meseriei.

De ce ai nevoie pentru înscrierea la curs online Consilier Vocațional:

 • Act de identitate
 • Certificat de naștere
 • Certificat căsătorie / divorț / schimbare nume (dacă este cazul)
 • Diplomă de studii superioare
 • Pentru a participa la sesiunile online aveți nevoie de un calculator cu cameră video și microfon și o conexiune stabilă la internet.

Înscrie-te la curs!

Formular de înscriere curs online Consilier Vocațional (curs autorizat)

Acord

Ce spun cursanții noștri