fbpx

Curs formator

Curs Formator autorizat (Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor)

4.7/5 - (455 votes)

Mod de desfășurare, calendar și preț curs

Cursul de Formator se desfășoară live online pe Zoom

Perioada cursului: 23 Aprilie – 16 Mai

Prețul cursului este 590 lei (plata se poate realiza online cu cardul sau prin transfer bancar). Cadrele didactice pot utiliza cardurile Pluxee (Sodexo)

Acest curs include:

Resurse descărcabile

Exerciții practice

Acces în platforma de e-learning

Certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației pentru ocupația de Formator – cod COR 242401

Ce înveți la cursul autorizat de Formator

Cursul de „Formator” organizat de Alma Vision se adresează celor care vor să devină traineri, să instruiască echipe de angajați pe diferite teme sau proceduri, să organizeze orice fel de curs destinat participanților adulți, să participe în calitate de formatori la proiecte europene sau să participe la evenimente de învățare destinate adulților (teambuilding-uri, workshop-uri, activități practice cu echipe de tineri, mentorat pentru tineri aflați în practică sau stagiatură).

Alma Vision pune la dispoziție  un curs complet care îți oferă posibilitatea de a deveni Formator, certificat prin Ministerul Muncii și Ministerul Educației și Cercetării, recunoscut pe plan național si European. Iată etapele:

 • Noțiuni de comunicare:   vei învăța tehnici de comunicare esențiale pentru un formator.
 • Structurare și sinteză:  vei învăța ce informații selectezi și cum le aranjezi într-un curs, cum determini nevoile de instruire ale unui grup de cursanţi, cum stabilești obiective de învăţare cu rezultate, cum alegi şi adaptezi informaţiile la profilul cursanţilor și la stilul tău, cum îmbini armonios partea teoretică și partea practică într-un curs.
 • Tehnici de persuasiune: vei învăța să fii convingător în postura de formator, deprinzând cum planifici prezentarea (ca flux de exerciții și informații), cum gândești aspectul grafic al unei prezentări și materialele de lucru, cum să dai întregii tale prezentări un aspect profesionist, cum marchetezi slide-urile pentru a avea un impact maxim asupra participanților.
 • Tehnici de captare a atenției: ca formator, trebuie să fii în centrul atenției și să reușești să o menții. Vei afla care sunt inamicii atenției, trucuri pentru captarea atenției, strategii de menținere a atenției, strategii pentru întreținerea interactivității, cum spargi gheața la începutul unui curs, cum energizezi audiența, cum alegi partea practică în funcție de public, tematică, tipul evenimentului și stilul propriu, motivarea participanților.
 • Gestionarea situațiilor dificile: ca formator, te poți lovi de situații dificile pe care trebuie să știi să le gestionezi. Așadar, vei afla cum recunoști și anticipezi o situație care poate deveni dificilă, cum gestionezi situațiile dificile care țin de logistică sau context, cum gestionezi participanții care pot deveni (sunt) dificili, cum aplanezi și mediezi situații conflictuale.

Obiective și beneficii curs Formator

 • Dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de comunicare
 • Dobândirea competențelor privind pregătirea stagiului de formare
 • Dobândirea competențelor privind pregătirea formarii practice
 • Dobândirea competențelor privind realizarea activităților de formare
 • Dobândirea competențelor privind evaluarea participanților la formare
 • Dobândirea competențelor privind evaluarea programului/stagiului de formare

Desfășurare curs online Formator

Cursul se desfășoară online pe Zoom, 2-3 ședințe pe săpămană in intervalul orar 17:30 – 20:30.

Evaluarea cunoștințelor teoretice dobândite, în scopul certificării, cât și pregătirea practică, se desfășoară în mediul online pe platforma de testare și e-learning.

 

 

Calendar cursuri

Programul cursurilor organizate de Alma Vision:

Curs online Perioada
Competențe digitale 18 - 30 Apriilie
Antreprenoriat 24 Aprilie - 7 Mai
Formator 23 Aprilie - 16 Mai
Instructor Preparator Formare 23 Aprilie - 16 Mai
Expert Accesare Fonduri 14 Mai - 4 Iunie
Referent resurse umane 14 Mai - 10 Iunie
Manager proiect 15 Mai - 4 Iunie
Consilier Vocațional 21 Mai - 6 Iunie
Analiza Cost-Beneficiu 19 - 21 Iunie

Pentru înscrieri vă rugăm să folosiți formularul de înscriere aferent fiecărui curs sau ne puteți contacta telefonic la numărul 0771 122 122.

Traineri

Julianna Pataki

Julianna Pataki

Trainer

A început să profeseze în calitate de Formator în 1994. De-a lungul timpului a susținut cursuri de Formator, Instructor preparator formare, Manager resurse umane, Manager proiect, Inspector resurse umane, Limba spaniolă. A fost trainer și coach pentru diverse companii și organizații. Până în prezent mai bine de 3.000 de participanți au absolvit unul din cursurile susținute de Julianna, punând în practică informațiile dobândite în timpul programelor de formare.
Julianna deține un Master în domeniul Informații și securitate națională - programul de studii: Managementul resurselor organizației - Universitatea Națională de Apărare "Carol I" pe care l-a absolvit ca șefă de promoție.

Maria Creangă

Maria Creangă

Trainer

Absolventă a Facultății de Drept și cu un Master în Sisteme de Marketing, decide să își completeze paleta educațională și începând cu anul 2011 se reorientează profesional. Formarea profesională devine pentru Maria principalul obiectiv de carieră. Astfel, după 12 ani de expertiză în domeniul formării, acumulează un numar de peste 8000 de ore în predarea diferitelor programe profesionale de tip hard skills și soft skills. Printre acestea se numără și Formator, Consilier orientare privind cariera, Consilier vocațional, Manager Resurse Umane, Compentențe Antreprenoriale, Marketing aplicat, Customer Care, Public Relations, Comunicare interumană și organizațională etc.. Maria Creangă este un trainer permanent, ancorat la cerințele pieței, la noutățile din domeniu și la cele mai noi tehnologii utilizate în practicarea meseriei.

Alexandru Marin

Alexandru Marin

Trainer

Alex organizează și facilitează de peste sapte ani programe de antreprenoriat, comunicare (organizațională, în business, strategică etc.), public speaking, leadership management, marketing, HR, KPI Practitioner, Sales & Fundraising, modele mentale, Talent Acquisition și Training for multilevel change, Coaching and Mentoring, NLP în țară (Leader Mindset Training, Cursuri ABD, Asociația COSI, MEN, ESE - European Support for Education, Dialectica, GPI, Kronsavier) și în afară (Bioenergy Europe, Parlamentul European, ICR Istanbul, WebShop Solutions). Pasiunea pentru formarea profesională a adulților în aceste domenii l-a adus cât mai aproape de zona corporate unde contribuie la dezvoltarea resursei umane. Îi place să ajute oamenii șă-și descopere potențialul și să îi împingă cât mai mult în zona de disconfort, cum ar spune Marcia Reynolds.

De ce ai nevoie pentru înscrierea la curs online Formator:

 • Act de identitate
 • Certificat de naștere
 • Certificat căsătorie / divorț / schimbare nume (dacă este cazul)
 • Diplomă de studii superioare
 • Pentru a participa la sesiunile online aveți nevoie de un calculator cu cameră video și microfon și o conexiune stabilă la internet.

Înscrie-te la curs!

Formular de înscriere curs Formator (curs autorizat)

Acord

Ce spun cursanții noștri