Vrei să îți schimbi meseria? Poate că visezi la un loc de muncă unde să asculți toată ziua o muzică liniștitoare, într-o ambianță relaxantă și miros de uleiuri aromate. Cariera de maseur oferă câteva avantaje care nu sunt deloc de neglijat:

– program flexibil;massage

– mediu de lucru calm;

– activitate centrată în întregime pe relaxare și stare de bine.

Ce face un maseur?

Ca practicant al masajului îți vei utiliza palmele, degetele și chiar antebrațele și coatele pentru a netezi, a frământa și a manipula țesuturile corpului, cu scopul de a înlătura stresul și a crea o stare de bine clienților.

Ce trebuie să fac pentru a deveni un maseur bun?

Pentru a deveni un profesionist în masaj, este recomandat să urmezi o pregătire serioasă, pentru a obține o diplomă acreditată de maseur.

Odată cursurile terminate și diploma obținută, caută în fiecare zi ocazii pentru a exersa cele învățate la școală. Obține referințe bune de la clienți și angajatori. Acestea îți vor îmbogăți CV-ul și îți vor aduce alți clienți.

Este suficient să fiu un bun maseur?

Un mic secret pentru a reuși în această meserie: dezvoltă raporturi cordiale și chiar amicale cu clienții, cu scopul de a-i fideliza. Acest lucru îți va permite să ai o clientelă loială, care va apela mereu la serviciile tale.

După ce ai terminat cursurile de masaj și ai obținut diploma, trebuie de asemenea să știi să comunici cu clienții, să fii amabil cu ei, să îi asculți, pentru a crea o relație de încredere.client relaxat

Masajul poate reprezenta o apropiere mai delicată pentru unii clienți și cea mai importantă calitate a maseurului este de a-i face să se relaxeze în orice condiții.

Unde pot să lucrez ca maseur?

Primul lucru la care se gândește un terapeut este de a lucra pe cont propriu. În acest caz, poți să alegi:

– să îți oferi serviciile unui spa, hotel sau salon de înfrumusețare;

– să îți creezi propria rețea de clienți și să te deplasezi tu la domiciliul lor. Acest lucru îți va ocupa aproximativ 40 de ore pe săptămână, incluzând: activitățile de marketing (trimitere de e-mail-uri, organizarea site-ului, fidelizarea clienților), contabilitatea și ședințele de masaj.

Dacă preferi statutul de salariat, cel mai ușor îți poți găsi de lucru part-time.

Dar dacă totuși dorești angajare permanentă, ar fi bine să urmezi cât mai multe cursuri de specializare, pentru a oferi clienților o gamă largă de terapii.

Maseurii își pot practica meseria în multe locații: birouri, spitale, centre de office massageodihnă, case de bătrâni, saloane de înfrumusețare, vase de croazieră etc. De asemenea poți alege să te deplasezi tu acolo unde este clientela, la domiciliul lor sau la firme. De obicei maseurii colaborează cu mai multe firme.

Ce tehnică de masaj trebuie să știu?

Tehnicienii maseuri se pot specializa în peste 80 de tehnici diferite de masaj. Masajul somatic (suedez), masajul reflexogen, drenajul limfatic, masajul sportiv, masajul cu pietre calde, masajul tradițional tailandez, sunt câteva dintre numeroasele specializări în masaj.masaj tailandez traditional

Cea mai mare parte a tehnicienilor se specializează în mai multe tipuri de masaj, care necesită tehnici diferite. De exemplu, anumite manevre se execută asupra membrelor pentru a îmbunătăți flexibilitatea acestora, în timp ce alte metode utilizează mișcări rapide de percuție executate cu partea laterală a mâinii sau cu pumnul.

Durata unui masaj poate fi de 2 ore sau foarte scurtă, între 5 și 10 minute. De obicei, tipul de masaj este ales în funcție de nevoile clientului și de condiția sa fizică.

De exemplu, practicienii pot utiliza tehnici speciale de masaj pentru clienții vârstnici, dar nu vor utiliza aceste tehnici pentru masajul sportivilor. Există de asemenea și câteva forme de masaj destinate unei clientele specifice, cum ar fi masajul prenatal și masajul bebelușului.

Ce tip de masaj aleg pentru client?

Înainte de începerea ședinței de masaj, maseurul are o discuție cu clientul pentru a-l cunoaște, a-i afla antecedentele medicale și ce își dorește de la ședința de masaj. Este o ocazie pentru tehnician să afle și să stabilească ce tehnică de masaj este mai potrivită pentru client. În timpul masajului, terapeutul își adaptează manevrele de masaj și se concentrează pe zonele cu probleme și disconfort ale clientului.

De ce obiecte am nevoie în timpul unui masaj?

Multe tehnici de masaj necesită utilizarea uleiurilor, loțiunilor sau cremelor de masaj, pentru a ușura alunecarea mâinilor pe piele.

Cei mai mulți dintre practicieni și în special cei independenți, dispun de propria lor masă sau scaun de masaj, de prosoape, uleiuri, șervețele și alte accesorii și consumabile pe care le vor folosi în timpul ședințelor de masaj.

Cele mai multe metode de masaj necesită acoperirea clientului cu prosoape. Se vor dezveli pe rând doar zonele care trebuie masate și imediat după aplicarea masajului se vor acoperi la loc. Există și tipuri de masaj care nu necesită îndepărtarea hainelor clientului. De exemplu masajul pe scaun, masajul reflexogen, masajul tradițional tailandez.

Cum este spațiul de lucru al maseurului?

În general terapeuții preferă să-și decoreze cabinetul de masaj în așa fel încât să creeze o ambianță potrivită pentru relaxare.

Se pot utiliza lumânări și esențe parfumate, precum și o muzică relaxantă și cabinet masajcalmă. Toate acestea ajută clienții să se liniștească și să aprecieze și mai bine masajul. Doar că uneori nu este posibilă crearea acestei atmosfere ideale pentru masaj (de exemplu atunci când te deplasezi la o firmă). Deci condițiile și mediul de lucru depind mult de locația în care îți oferi serviciile de maseur.

Ce perspective de angajare am?

Există din ce în ce mai multe locuri de muncă în domeniul înfrumusețării și a terapiilor corporale, mai ales pentru cei care doresc să lucreze part-time. Acest lucru se întâmplă deoarece oamenii sunt mai bine informați despre efectele bune ale masajului asupra sănătății. Din ce în ce mai mulți medici recomandă masajul ca tratament și ca măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

Masajul este o tehnică populară pentru relaxare și înlăturare a stresului. De aceea există o cerere pentru masajul pe scaun pentru angajații firmelor.

Cererea de masaje în rândul persoanelor de peste 55 de ani a crescut, Closeup of relaxed senior woman receiving a back massage in a spa centeraceștia având vieți din ce în ce mai active. De asemenea, persoanele în vârstă din casele de bătrâni au nevoie de masaj, pentru a-și crește nivelul de energie și a-și ușura anumite afecțiuni.

În același timp, o cerere mare de masaje vine din partea celor tineri. Aceștia au nevoie de masaj pentru înlăturarea stresului și relaxare, pentru menținerea condiției fizice, pentru tonifierea musculaturii.

babySpecializări în masajul sportivilor, al bebelușilor sau gravidelor îți pot mări considerabil șansele de angajare și numărul clienților.