Pentru început, iată 5 motive care te pot face să dorești un curs de masaj. Vezi dacă te regăsești în ele:

1. Vrei să-ți schimbi meseria cu una nouă, să lucrezi într-un mediu plăcut, fără stres.

2. Ai nevoie de un venit suplimentar, practicând o meserie frumoasă în timpul liber.

3. Îți place să le faci masaj prietenilor și familiei, dar ți-ai dori să știi mai multe pentru a-i surprinde cu un masaj profesional.

4. Ești student într-un domeniu care implică diferite terapii și tratamente corporale, dar ai nevoie de mai multe informații decât cele oferite la școală.

5. Vrei să înveți ceva nou și interesant, să te cunoști mai bine pe tine și să legi prietenii frumoase.

Indiferent de motivul tău, ești sigur că vrei să înveți arta masajului. Doar că există atât de multe tipuri de masaj, fiecare cu regulile, manevrele și efectele proprii.

Cum îți dai seama ce fel de masaj ți se potrivește cel mai bine?

Este necesar să știi că poți alege între două moduri de a masa:

  • masajul întregului corp, efectuat pe o masă de masaj;maseur 2

  • masajul pe regiuni, când te vei ocupa doar de o anumită zonă a corpului (de exemplu masajul reflexogen al tălpilor, masajul spatelui în poziția așezat, masajul facial).

Dacă nu îți place ideea de a masa tot corpul unei persoane, poți opta pentru unul dintre masajele pe regiuni. Este o alegere personală, dar marea majoritate a maseurilor practică ambele modalități de masaj, complet și parțial, în funcție de nevoile clientului.

Ca începător în domeniu, cel mai bine este să urmezi un curs de masaj somatic, adică masajul de relaxare, numit și masaj suedez. Urmând acest curs îți vei da seama dacă masajul este o activitate care îți place, ți se potrivește și dorești să continui pe acest drum.

Dacă iubești cu adevărat masajul, te poți înscrie după terminarea cursului de bază, la reflexo 1alte cursuri de specializare interesante și foarte căutate de clienți: masaj reflexogen, drenaj limfatic, masaj cu pietre calde, masaj tradițional tailandez, masaj japonez, masaj cu miere…etc. Lista este lungă și poți urma cursurile și specializările care simți că ți se potrivesc.

Am nevoie de experiență pentru a urma un curs de masaj?

Indiferent de domeniul în care lucrezi și indiferent de studiile pe care le ai, poți urma aproape orice curs de masaj fără pregătire sau experiență în acest domeniu.

Dacă dorești să urmezi un curs de masaj doar din pasiune, pentru a-ți bucura prietenii și familia, poți alege orice specializare dorești.

Dacă vrei să practici masajul ca pe o meserie, să lucrezi într-un spa, intr-o clinică sau să ai proprii clienți, este bine să urmezi un curs de masaj autorizat, care îți va permite obținerea unui certificat de absolvire recunoscut în țară și în străinătate. Această diplomă îți asigură nu numai posibilitatea de angajare, dar îți conferă un plus de credibilitate și încredere în fața clienților.

După ce te-ai hotărât ce curs de masaj vrei să urmezi, nu mai rămâne decât să alegi cu atenție școala la care te vei duce. Prețul și durata cursului pot fi criterii de alegere. De asemenea contează și zona în care se desfășoară cursul, majoritatea persoanelor preferând un loc aproape de casă sau într-o zonă centrală, unde se poate ajunge ușor din orice parte a orașului. Și totuși, aceste criterii nu sunt suficiente și nu sunt cele mai importante atunci când vrei să te pregătești pentru un nou drum în viață.

Ce conteaza cel mai mult atunci când alegi un curs de masaj?

Răspunsul este: profesorul și școala.

Du-te la mai multe școli și vezi cum ești primit, cere permisiunea să cunoști profesorii și să vezi sălile de curs. Poți chiar să asiști câteva minute la un curs deja început și să observi care este atmosfera în clasă și modul de lucru. Interesează-te de experiența profesorilor și dacă ai ocazia, vorbește cu foștii elevi ai școlii. În felul acesta vei ști sigur unde este locul tău și de la cine vrei să înveți o nouă meserie.