Am ales câteva sfaturi Feng Shui care te vor ajuta să creezi o energie benefică pentru succes. Nu contează dacă lucrezi de acasă, dacă ai un birou mare într-o firmă sau doar un mic birou într-un colț. Feng Shui îți poate aduce energia pe care o dorești atunci când știi cum să aplici regulile.

Schimbările propuse de Feng Shui nu trebuie să fie dramatice. Uneori este suficientă achiziționarea unor plante purificatoare, a unor imagini Feng Shui sau o poziționare mai bună a biroului. O schimbare mică, poate face minuni asupra stării de bine și poate contribui astfel la succesul tău în carieră.

Pentru început, răspunde la câteva întrebări de bază:

  • Ce se află în spatele tău când stai la birou?

  • Care este primul lucru pe care îl vezi când intri în încăperea în care lucrezi?

  • Ce calitate are aerul din camera ta de lucru?

  • Ce calitate are lumina de la locul de muncă?

Aplicând sfaturile Feng Shui de bază, îți vei îmbunătăți considerabil starea de bine la locul de muncă și chiar relațiile cu colegii.

1. ”Asigură-ți spatele” atunci când petreci multe ore la birou

feng shui birou perete in spateDacă stai cu spatele în dreptul unei uși, în dreptul ferestrei sau către locul de trecere al colegilor prin birou, energia ta va fi slabă și te vei simți nesigur. Un „spate puternic” din punct de vedere Feng Shui poate fi creat în mai multe moduri. Îți poți modifica poziția biroului, în așa fel încât în spate să existe un perete solid, vopsit într-o culoare vie sau cu un tablou cu imaginea unui munte. Dacă nu este posibilă mutarea biroului în altă poziție, poți așeza plante mai înalte în zona din spatele scaunului tău.

2. Păzește-te de „săgețile otrăvite” îndreptate în direcția ta

sha chi officeSha Chi este numele Feng Shui pentru „săgețile otrăvite” și reprezintă energia care atacă și slabește energia unei persoane, deci este important să remediezi această situație. Cea mai simplă metodă de a îndepărta săgețile otrăvite de tine este să repoziționezi ușor mobilierul din încăpere, în așa fel încât să nu existe unghiuri ascuțite îndreptate către locul tău de muncă. De asemenea, poți plasa orice obiect din birou în fața colțurilor ascuțite, în așa fel încât să neutralizezi energia „rea”.

3. Hrănește-ți propria energie cu imagini cu energie ridicată
feng shui imagine pt. energie

Imaginile care-ți vor crește energia la birou pot fi tablouri, afișe, fotografii sau orice obiecte care îți produc o stare de bine, de fericire sau îți trezesc amintiri plăcute. Locul de muncă este un spațiu în care energia poate sa-ți scadă rapid, de aceea este absolut necesar să urmezi acest sfat. De exemplu, dacă ai un desen drăguț făcut de copilul tău, adu-l la muncă. Cu cât este mai colorat, cu atât mai bine. ……………………………………………………….

4. Scapă de dezordinea de pe birou

fang shui birou dezordonat

Asta nu înseamnă să ai un birou complet gol. Păstrează la îndemână doar obiectele de care ai nevoie în acel moment sau în acea zi de lucru. Lasă-ți biroul să respire. Un spațiu dezordonat crează o minte dezordonată. ………………………………………………………………………………………..

5. Adu energie vie în spațiul de lucru

feng shui plante

Plantele aduc în încăpere energie proaspătă și naturală. Asigură-te că plantele din birou sunt nu numai frumoase, dar au și capacitatea de a purifica aerul. Asta pentru că în cele mai multe birouri aerul este stătut și poluat. Printre plantele cu cea mai mare putere de purificare a aerului sunt: Dracaena, Iedera, Ficusul, Feriga, Spathiphyllum, diverse specii de palmieri. …………………………………………………………………………………………

Există multe metode pentru a crea Feng Shui bun în orice spațiu, inclusiv în biroul tău.

Poți începe chiar de azi să-ți creezi și să-ți păstrezi spațiul de lucru proaspăt și cu o atmosferă veselă.