Categorie elementară: aer

Mod de exprimare: cald, umed

Mod vibratoriu: cardinal

Gen: masculin

Tip:diurn

Temperament: sanguinic, subsanguinic

Anatomic: rinichi, regiunea lombară a spatelui, echilibrul acido-bazic, balanţa hormonală, trompele uterine, ureterele, nefroni, filtrarea şi distilarea urinei, ovarele (împreună cu Venus), venele împreună cu Venus şi semnul Vărsătorului.

Muşchi: marele pătrat lombar şi sacral

Artere: suprenală, renală şi lombară

Vene: renală şi lombară

Oase: vertebre lombare

Boli: nefrită, dureri de cap provocate de tensiunea renală, erupţii cutanate, tulburări sanguine, lumbago, insuficienţă renală, glob urinar, urinare cu durere, epuizare fizică, litiaza renală.

Endocrin: echilibrul hormonal

Sare: Natrium Phosphoricum

Echilibrata Balanţă este cel de-al doilea semn al tetradei cardinale şi este guvernată de Venus. Este semn zodiacal care semnifică noile idei.

Din punct de vedere anatomic, Balanţa corespunde rinichilor şi părţii inferioare a trunchiului. Combinaţia elementului de Aer cu dragostea pe care o inspiră Venus face din Balanţă un semn al echilibrului, armoniei şi de rezolvare a conflictelor în mod diplomatic.

Principalul rol al rinichilor este acela de a elimina produşii metabolici prin urină, prin excreţie, şi de aceea este foarte important ca aceştia să funcţioneze foarte bine şi prin aceasta să păstreze echilibrul hidric, electrolitic şi acido-bazic din sânge. Îmbolnăvirea rinichilor pot cauza grave disfuncţii organice care la rândul lor pot pune viaţa bolnavului în pericol.

Logic, bolile Balanţelor vor fi cele care implică buna funcţionare a rinichilor, funcţia de filtrare şi distilare aparţinându-i întru totul precum şi cea de vascularizaţie glandulară renală. De aceea un organism mai sensibil poate fi predispus la serioase boli inflamatorii cum ar fi pielonefritele frecvente. Atenţie, odată instalată o problemă renală, în special de tipul infecţie bacteriană, aceasta trebuie urmărită cu atenţie altfel există riscul ca ea să inducă boli grave cum este glomerulo-nefrita, insuficienţa renală şi chiar cancerul renal.

Prezenţa calculozei renale, a pietrelor la rinichi cum se spune, face ca acestea să fie frecvent puse în legătură cu predispoziţia spre bolile infecţioase ale rinichilor. Durerea intensă care se resimte în acest caz, de regulă este în partea inferioară a bazinului, spate. Probleme cum sunt creşterea ureei în sânge, tradiţional sunt atribuite Balanţei prin faptul că semnul răspunde de funcţia renală.

Născute frumoase şi inteligente, Balanţele pot spune că au totul. Bărbat sau femeie, au o frumuseţe interioară de invidiat şi oriunde vor fi remarcaţi datorită căldurii pe care o emană. Aveţi în faţă însă, cel mai frumos chip din zodiac. Unii dintre ei, chiar cheltuiesc sume serioase pentru a întreţine această frumuseţe.

Apoi probleme ale tenului, pleoapele fiind primele care au de suferit din cauza insuficientei umectaţii lacrimale. La nivelul pomeţilor au probleme cu înroşirea şi iritarea pielii, poate nu întâmplător astrologii atribuie guvernarea sistemul vasomotor Balanţei, dermatite cărora dacă nu li se dă atenţia cuvenită se pot transforma mai târziu în eczeme şi chiar în psoriazis, boală de piele frecventă printre nativii Balanţă.

Durerile de cap se pot instala insidios din câte se pare, dar nu este o regulă generală. Oboseala şi epuizarea fizică, surmenajul este de asemenea, predominant la aceşti nativi.

Cel mai indicat este să apeleze la o dietă în care laptele, îngheţata şi brânza să fie consumate cel mult odată pe săptămână, să mănânce multe fructe şi legume proaspete, uneori cereale, astfel rinichii se vor curăţa şi vor fi capabili să-şi menţină funcţia la capacitate maximă.

Gradele cu risc de boală ale Balanţei

(după Judith Hill și C.H.Cornell)

3 – 4 gr – abcese

4 – 7 gr – guşă endemică

7 – 11 gr – icter mecanic, probleme cu rinichii

15 – 16 gr – exeme, cheaguri de sânge

18 – 19 gr – maladia Bright

26 – 27 gr – tuberculoză

28 – 29 gr – probleme biliare

29 – 30 gr – bronşite